Избор на плочки за кухня

Избор на плочки за кухня

 От 27 ноем. 2018

Изборът на плочки за кухня е от голямо значение не само за стилната визия на помещението, но и за неговата добра функционалност. На пазара има огромно разнообразие от плочки за кухня с различен дизайн, форма и завършек.
Едни от най-разпространените размери са правоъгълните и квадратните – 7.5x15см, 10x20см, 10x30см, 10x10см, 15x15см, 20x20см. Това, което прави правоъгълните плочки за кухня по-предпочитани в някои случаи е възможността те да се полагат както хоризонтално, така и вертикално. Това позволява реализирането на нестандартни интериорни идеи. Редуващата се подредба на хоризонтални и вертикали плочки създава нестандартна визия, която променя облика на цялата кухня.
Цветовият подбор е другият ключов момент при избора на плочки за кухня. По правило светлите и пастелни нюанси внасят светлина и простор, докато тъмните – внушават ред и строгост. Ако кухнята е малка, но все пак сте любител на тъмните цветове, то може да ги използвате за акцент. Основа от светли плочки контрастира чудесно с декори в тъмни цветове. Това е чудесен начин не само да внесете характер и индивидуалност, но и свежа, нестандартна нотка в интериора. Много серии плочки за кухня се състоят от основни и декорни плочки. По този начин се постига баланс между естетика и колорит, който има висок естетически издържан резултат.
При избора на плочки за кухня е важно да изберете и техния завършек (финиш). Гланцираните плочки за кухня създават усещане за лукс и изтънченост, докато матираните плочки за кухня придават усещане за ненатрапчив стил. Предимство на гланцираните плочки е и тяхното лесно почистване и поддръжка. Ако сте любител на нестандартните интериорни решения, то може да заложите на плочки за кухня с релефна повърхност. Те придават динамика и арт излъчване. На пазара могат да се намерят плочки за кухня имитиращи камък, гранит, цимент или тухлена стена. Изборът е голям като той зависи изцяло от степента на интериорен риск, който сте готов да поемете. Изключително популярни са и моделите плочки за кухня, наподобяващи стъклена мозайка. Техните ярки отблясъци и нежни цветове със сигурност ще се превърнат в акцента на кухнята.
Изборът на плочки за кухня е от съществено значение за естетическата визия и високата функционалност на помещението. Важно е да изберете плочки, които не само се почистват лесно и запазват добрия си външен вид задълго, но и такива, които отговарят изцяло на Вашите разбирания за стил и красота.

 


Още новини

Избор на мивки за кухня

Разнообразието от кухненски мивки на пазара в днешно време е голямо. Изборът на кухненски мивки трябва да е съобразен с цялостния интериорен дизайн на кухнята и с избраното обзавеждане за кухня. Но не само дизайнът е ...

Кухненски смесители

Кухненски смесители - видове и иновацииЕдин от най - важните и трудни избори при обзавеждане на кухня е именно изборът на смесител за кухня. След като вече сте избрали плочките за кухня, подовите и стенни облицовъчни ...

Най-големият избор и промоционални цени на смесители за кухня, мивки за кухня, плочки за кухня