Избор на мивки за кухня

Избор на мивки за кухня

 От 28 юни 2018

Разнообразието от кухненски мивки на пазара в днешно време е голямо. Изборът на кухненски мивки трябва да е съобразен с цялостния интериорен дизайн на кухнята и с избраното обзавеждане за кухня. Но не само дизайнът е важен, а размерите и материалите, а да не забравяме и функционалността. За перфектната мивка е нужда комбинацията от четири в едно - дизайн, размер, материал и функционалност.

Кухненски мивки от неръждаема стомана - най-разпространеният вид кухненски мивки. Тези кухненски мивки са на доста достъпни цени и имат различни видове за монтаж. Доста здрави са, но пък в същото време лесно се надраскват. Топлоустойчиви са. Предлагат се в най - различни форми и размери.
Кухненски мивки от чугун – те се изработват чрез леене на желязо, един от най-старите материали за кухненски мивки. Лятата мивка се покрива със защитен слой за да се предпази от петна и драскотини. По този начин са лесни за поддръжка. Недостатък на тези кухненски мивки е, че са тежки и монтажът им е труден.
Кухненски мивки от глина – те се оформят от керамична глина. В продължение на 40 часа материалът съхне на висока температура и след това върху него се нанася порцеланов слой и се изпича в пещ.
Кухненски мивки от естествен камък – всяка мивка е уникална. Създадени са от парченца твърда минерална скала. Скъпи са поради това, че са от естествени суровини  и са необходими много средства за производствения процес.  Недостатък при тях е, че по тях остават петна от цветни течности и киселините могат да ги разрушат.
Кухненски мивки от изкуствен камък – модерен външен вид. Различни форми, цветове, размери.  По повърхността няма пори и това не позволява на течностите да пробиват навътре. Ако се надраска това лесно се поправя. Не губят вградения си цвят с времето.
Кухненски мивки от стъкло – за производството на такива кухненски мивки се използва един сантиметър закалено стъкло. Устойчиви са на драскотини и лесно се почистват.

Модел на кухненски мивки:
Има два доста разпространени вида на мивки за кухня - едните са бордови, те са изцяло над шкафа, а другия вид за вграждане, те се вграждат в самия шкаф. Някои мивки за кухя са с отвор за смесител други пък не. Има кухненски мивки с две или повече отделения -тук се намесва не само дизайна, но и функционалността на мивката за кухня. Разбира се всичко това зависи от цялостния интериорен дизайн на кухнята, в която ще се постави мивката.

 


Още новини

Избор на плочки за кухня

Изборът на плочки за кухня е от голямо значение не само за стилната визия на помещението, но и за неговата добра функционалност. На пазара има огромно разнообразие от плочки за кухня с различен дизайн, форма и завършек. ...

Кухненски смесители

Кухненски смесители - видове и иновацииЕдин от най - важните и трудни избори при обзавеждане на кухня е именно изборът на смесител за кухня. След като вече сте избрали плочките за кухня, подовите и стенни облицовъчни ...

Най-големият избор и промоционални цени на смесители за кухня, мивки за кухня, плочки за кухня